Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

49 absolvenți de nota 10, felicitați de către Prim-ministra Natalia Gavrilița și Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală

Published on: Tue, 07/05/2022 - 21:00

Prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală au participat la evenimentul de acordare a Diplomelor de merit pentru elevii cu media 10 la examenul național de bacalaureat, organizat astăzi, 5 iulie 2022, în sediul Guvernului Republicii Moldova.

 

În luarea sa de cuvânt, Prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat: „Am onoarea să mă aflu în fața celor mai luminate minți cu o realizare majoră, care vă plasează pe o traiectorie academică plină de oportunități. Vă îndemn să evaluați cu toată seriozitatea posibilitatea continuării studiilor la noi în țară, și statul, și partenerii de dezvoltare au investit enorm în universitățile din Moldova, iar în următorii ani ne-am asumat investiții și mai mari în universități. Guvernul vă așteaptă cu mâinile deschise, avem programe de internship, avem poziții vacante, avem oportunități de colaborare - avem nevoie de voi”.

 

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală i-a felicitat pe tinerii absolvenți cu ocazia susținerii cu succes a examenului de bacalaureat cu 10 pe linie.

 

„Sunt mândru de rezultatele dumneavoastră obținute la examenul de bacalaureat. Este o mare bucurie pentru părinți, pentru întreaga familie, pentru profesori și pentru Republica Moldova. Sunt onorat că avem o generație atât de merituoasă de absolvenți! Vă mulțumesc pentru excelență, performanțe, pentru atitudine, caracter, implicare, dar, mai ales, pentru perseverență, virtute, seriozitate, determinare. Sunteți niște tineri valoroși, talentați, inteligenți. Vă definiți prin educație și bun simț. Credem cu tărie în voi și în puterea voastră de a construi un viitor frumos!” - le-a spus Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală elevilor.

 

La rândul lor, absolvenții au venit cu mesaje de mulțumire adresate părinților și profesorilor, subliniind faptul că au muncit mult pentru a obține rezultate atât de frumoase și că profesorii au putut să le insufle și să le transmită dragostea de carte, să depășească obstacolele, să persevereze, să devină mai buni. Absolvenții au subliniat că datorită cunoștințelor transmise cu dăruire de profesori au reușit să obțină asemenea rezultate frumoase și să demonstreze că, în pofida tuturor greutăților, datorită entuziasmului profesorilor și a generației lor de tineri se pot atinge rezultate cu care se poate mândri o țară și că sunt gata să pună umărul pentru făurirea unui viitor mai bun pentru Republica Moldova.

 

Ministrul Anatolie Topală i-a îndemnat pe tineri să persevereze, folosindu-și la maximum inteligența pentru ca să completeze rândurile intelectualilor și a specialiștilor înalt calificați, atât de necesari țării. De asemenea, i-a felicitat pe părinții și profesorii care au crescut și educat o generație merituoasă care dă speranța unui viitor prosper, aici, în Republica Moldova.

 

Obiectivele trasate în Strategia „Educația 2030” și în planul de modernizare a învățământului superior sunt ambițioase, dar cu asemenea generații de copii talentați care vor avea condiții de studii bune și foarte bune, profesori dedicați, programe de studii adaptate la profesiile viitorului, aliniate la standardele educaționale moderne și care vor alege să-și facă o carieră aici, acasă, avem viitor.

 

Ministerul Educației și Cercetării îi felicită pe toți absolvenții care au susținut examenul național de bacalaureat din sesiunea 2022 și le urează noi și noi succese în continuare.