Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

Clasamentul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova, conform rezultatelor la examenul național de bacalaureat 2022

Published on: Thu, 08/04/2022 - 15:06

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare prezintă clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza rezultatelor obținute de candidații înscriși în acest an la sesiunea de bacalaureat 2022.

La examenul de bacalaureat 2022 au participat 375 de instituții, dintre care: 319 licee teoretice, 47 de colegii și centre de excelență și 9 universități.

Conform rezultatelor finale, 95 de licee teoretice au rata de promovare a examenului de bacalaureat de 100 %, 14 dintre aceste instituții, obținând media la examen mai mare sau egală cu 8.

Apreciem înalt dedicația și profesionalismul de care dau dovadă atât profesorii care pregătesc elevii pentru susținerea evaluărilor naționale, cât și a echipelor implicate în procesul de organizare și desfășurare a examenului național de bacalaureat.

Constatăm o dată în plus că prin menținerea rigorilor înalte cu privire la organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat în mod corect și transparent, contribuim la creșterea calității în educație.

În context, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare aduc mulțumiri echipelor din Centrele de Bacalaureat și Centrele Republicane de Evaluare, delegaților Comisiei Naționale de Examene și reprezentanților Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului pentru munca depusă în asigurarea bunei desfășurări a probelor de examen și a procesului de evaluare.