Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

Patru medalii de bronz pentru echipa Republicii Moldova la Olimpiada Internațională de Chimie

Published on: Tue, 07/19/2022 - 13:33

Elevii din Republica Moldova care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie, organizată de Republica Populară Chineză și desfășurată în format online, în perioada 10-18 iulie 2022, au obținut patru medalii de bronz.

Cei patru elevi premiați sunt Valerian Mocreac și Iulia Teleucă, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, și Anton Barbuța și Tiberiu Sprîncean, elevi la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie a reunit 326 de elevi din 83 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

·         Valerian Mocreac, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

·         Iulia Teleucă, elevă în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău; 

·         Anton Barbuța, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;

·         Tiberiu Sprîncean, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;

·         Ion Bulimestru, doctor în chimie, conferențiar universitar, șeful Departamentului Chimie, Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău;

·         Vasilii Graur, doctor în chimie, cercetător ştiinţific, Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău.

Precizăm că la precedenta Olimpiadă Internațională de Chimie, desfășurată în 2021 în Japonia, echipa Republicii Moldova, de asemenea, a obținut patru medalii de bronz.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Chimie pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național și Universității de Stat din Moldova, care a oferit spații și suport tehnic în desfășurarea probelor din cadrul olimpiadei.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.