Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

Trei medalii de bronz și o mențiune de onoare pentru Republica Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică

Published on: Mon, 10/10/2022 - 09:31

Echipa Republicii Moldova a obținut trei medalii de bronz și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică desfășurată la București, România, în perioada 03 – 08 octombrie 2022.

Medaliați cu bronz sunt Alexandru Andrei, Victor Vorona elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău și Marian Soltan, elev la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, iar mențiune de onoare a obținut Veaceslav Guzun, elev al Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău.

La Olimpiada Balcanică de Informatică au participat 63 de elevi din 16  țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

·         Alexandru Andrei, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

·         Marian Soltan, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;

·         Victor Vorona, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

·         Veaceslav Guzun, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

·         Sergiu Corlat, magistru în științe exacte, prorector pentru digitalizare, Universitatea de Stat din Moldova;

·         Igor Bercu, șef Direcția platforme digitale, Agenția de Guvernare Electronică.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.