Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

Două medalii de bronz și o mențiune de onoare pentru Republica Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică

Published on: Fri, 11/03/2023 - 12:06

Echipa Republicii Moldova a obținut două medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică, care a avut loc în orașul Maribor, Slovenia, în perioada 29 octombrie-3 noiembrie 2023.

 

Medaliați cu bronz sunt Timur Degteari, elev al Liceului Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău și Marian Soltan, elev al Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău, iar mențiunea de onoare a fost obținută de Mihai Eșanu, elev al Liceul Teoretic „Orizont” mun. Chișinău.

La cea de-a 30-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică au participat 72 de elevi din 17 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

  • Timur Degteari, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

  • Marian Soltan, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;

  • Mihai Eșanu, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

  • Alin Popescu, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

  • Sergiu Corlat, prorector pentru digitalizare, Universitatea de Stat din Moldova;

  •  Igor Bercu, șef direcție, Agenția de Guvernare Electronică.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

 

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.