Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

Premii pentru învingătorii Olimpiadei Republicane la Științe

Published on: Mon, 05/22/2023 - 20:10

Premianții Olimpiadei Republicane la Științe au fost anunțați astăzi, 22 mai 2023. Elevii care au obținut premii în cadrul competiției sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul și Chișinău.

În mesajul de felicitare Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a menționat importanța muncii în echipă  atât în cadrul competiției cât și pe parcursul pregătirilor către olimpiade.

„Olimpiada la Științe este deosebită prin faptul că în cadrul probei practice, pe lângă cunoștințele și competențele necesare pentru rezolvarea problemelor de chimie, fizică și biologie, a trebuit să demonstrați că puteți lucra bine în echipă. Vă felicit dragi elevi, stimați profesori, pentru că ați reușit să lucrați eficient în echipe, atât în cadrul competiției, cât și în pregătirea către probele de concurs”, a  subliniat Lilia Ivanov. 

Președintele Consiliului Olimpic Republican la Științe, Ion Bulimestru, doctor în chimie, conferenţiar universitar în cadrul Universității de Stat din Moldova, a felicitat elevii pentru performanțele obținute în cadrul competiției și i-a îndemnat să continue pregătirile temeinice către următoarele etape ale olimpiadei. 

Olimpiada Republicană la Științe a fost organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și încheie lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care s-au desfășurat în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La ediția din acest an a competiției au participat 76 de elevi ai claselor VII – IX delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților Olimpiadei Republicane la Științe poate fi accesată aici.

 

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.